Faig memòria però no recordo trobada familiar en la que aquesta recepta no fos present. És fàcil, boníssima i et fa quedar bé.
Avui us compartim doncs, un dels menjars estrella de casa nostra que ens porta molts i bons records. Esperem que, a partir d’ara, a vosaltres també us regali moments inoblidables tots junts a taula.
Ingredients per 4-5 persones:
Llom de 2 colors de Can Margenat (aproximadament 1 quilo)
5-6 pomes Golden
5-6 taronges per fer suc
2 fulles llorer
3-4 alls
2 cebes
Sucre moreno
Prunes
Pinyons
Panses
Arròs
Elaboració:
En una cassola amb oli hi posem el llorer i els alls (amb pell i aixafats que s’obrin). Un cop fets, es retiren quan l’oli ja està calent. En aquest mateix oli s’hi posa la carn (foc fortet) i se li va donant voltes perquè quedi crosta i ben rossa per tot arreu però encara crua de dins. Un cop està ben rossa, la traiem, baixem el foc i fem la ceba rostida (si no us agrada la ceba també es pot fer sense, aquí som pro ceba però sobre gustos…).
Amb la ceba feta (o no), tornem a posar la carn (la podeu posar sencera o si preferiu la podeu ja tallar a talls) s’hi afegeix el suc de taronja (amb pulpa i tot) i el sucre moreno. Deixem coure a foc lent i mentre va fent xup xup, pelem i tallem les pomes en vuit trossos per afegir-les al rostit juntament amb les prunes, panses i pinyons (si ens agraden, sinó també ho podem omitir).
A part, bullim arròs blanc que ens servirà per acompanyar la carn i el suquet de la mateixa. El truc és posar la carn, la salsa, les pomes rostides i les prunes, panses i pinyons per sobre de l’arròs. I voilà! A gaudir del “bocado perfecto”!