Cistella 0 x

El Mite de les Botifarres

Existeix un mite, o si més no una creença bastant estesa entre la població, de punxar les botifarres perquè aquestes es coguin millor i més de pressa. Tots hem estat un dia o altre en una barbacoa i hem vist el típic “enterao” (normalment un home, per què no dir-ho?) que es creix entre el carbó de la brasa i agafa el primer que troba per començar a punxar les botifarres rotllo professional. Doncs bé, si heu estat presents en aquesta atrocitat i no heu sabut aturar-la a temps, us donem les claus i la informació perquè torneu al “enterao” de torn al lloc que li pertoca: ben lluny de les botifarres. I de passada us marqueu un puntasso i us guanyeu el respecte i admiració de tots els assistents.  

Les botifarres estan fetes i pensades perquè el seu sabor es mantingui dins. El costum de punxar-les va coincidir amb l’arribada de les cuines de gas a les nostres llars. Al tenir més potència les botifarres es feien massa ràpid i amb la pressió es rebentaven. Les iaies cuineres de l’època en comptes de baixar el gas van optar per punxar-les i alliberar així la pressió perquè no es rebentessin (primer va ser Eva amb la poma i després les iaies punxant botifarres, ens mereixem tot el que ens passi). 

Així doncs, el secret perquè la botifarra no es rebenti és tenir paciència i fer-la a foc lent, d’un costat i de l’altre però poquet a poquet, amb carinyo i sense pressa si us plau. Sabem que en aquest món actual en el que ens ha tocat viure, sempre corrent per tot arreu, és difícil demanar temps però de debò comprar un producte artesà de qualitat i carregar-se’l a la cuina perquè fem tard no té cap sentit. Gaudiu-lo com es mereix i com us mereixeu.

Si heu arribat fins aquí, sou dignes de rebre un últim apunt. Normalment les butis es fan a la paella, a la brasa o a la planxa però poques vegades juguem la carta estrella del forn. Gran error per part nostra ja que fer-les al forn és èxit assegurat. No es rebenten, queden rossetes, es couen de manera uniforme, deixen suquet a la plata i estan brutalíssimes a un nivell quasi diví. Feu la prova i ja ens ho sabreu dir (rodolííí :P)

Molts ja ho teníeu clar, i els que no ho sabíeu ho acabeu de descobrir, a Can Margenat, som grans detractors d’aquesta pràctica de punxament gratüit de les botifarres i intentem abolir-la per tots els medis. Si ets un membre com cal de la #margenatfamily suma’t a la nostra lluita. Entre tots aconseguirem salvar les Margibutis (les altres, si les voleu punxar, punxeu-les!)

  • Alex (New York) purchase

    15 minutes ago

  • Jony (USA) purchase

    50 minutes ago

  • Anna (Japan) purchase

    55 minutes ago

X
Obre el xat
Fes la teva comanda! 🛒
Hola 👋
Vols fer la teva comanda? 🛒